A inceput declinul Facebook

Posted by

Despre declinul Facebook se tot discuta de vreo doi ani, unii spun ca numai „elders-ii” mai sunt pe acolo, in timp ce tinerii s-au mutat pe Instagram (care, culmea, e tot al Facebook-ului), dar cu toate astea a continuat sa creasca, sa cumpere companii si sa creeze iluzia unui imperiu care nu se va destrama niciodata.

Intr-adevar, daca ne uitam pe net, yahoo.com inca mai exista, dar nu mai vorbeste aproape nimeni despre aceasta companie, iar daca vrem sa ne uitam si mai in urma, in istorie, vedem ca si hi5.com inca exista, dar probabil multi dintre cititorii actuali nici nu stiti despre ce companie e vorba.

Chiar daca declinul Facebook a inceput demult, joi a suferit o cadere brusca pe bursa dupa ce a anuntat prima scadere trimestriala a numarului de utilizatori. Oricum, poate un semn ca a inceput declinul era si faptul ca de curand au schimbat cu mare tam-tam numele companiei.

TikTok vine tare din urma si rupe cota de piata, dar cel mai probabil in maxim 2 ani va incepe si declinul acestuia. Probabil o sa spuneti ca vorbesc prostii, avand in vedere ca TikTok e pe val in momentul acesta, dar am vazut treaba aceasta repetandu-se de mai multe ori de-a lungul anilor, nu doar la companiile mai sus mentionate.

In plus, am un prieten care a constientizat ca TikTok ii mananca deja prea mult timp si si-a dezinstalat aplicatia, semn ca nici acolo lucrurile nu stau prea bine.

Despre criza financiara din 2007 se vorbea inca cu 1-2 ani inainte, dar a inceput cand a picat prima banca in mod oficial. Presupun ca raportarile financiare si reactia bursei de zilele trecute se poate sa fie ceea ce vom numi peste ceva timp punctul oficial in care a inceput declinul Facebook. Probabil sunt multi care spun ca mai au si WhatsApp si ca mai au si alti asi in maneca si ca se vor redresa, dar prostia aia cu metaversul e departe de ceea ce prezinta ei si sunt alte companii care aveau metaversuri acum 10-15 ani, vezi de exemplu nebunia cu Second Life, joc care inca mai exista si in ziua de azi, cred.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *