Dublarea alocației a fost promulgată de către președintele țării

Posted by

Bucurie pentru părinți am putea spune dacă avem în vedere decizia președintelui Iohannis de a promulga legea cu privire la dublarea alocației pentru copii. Deși avea termenul de promulgare până în data de 18 ianuarie, dublarea alocațiilor a fost proimulgată chiar astăzi, 14 ianuarie, de către președintele Klaus Iohannis. Ceea ce pare puțin în contradictoriu cu ceea ce dorea de fapt premierul, Ludovic Orban, și cu atât mai mult cu cât președintele îi cere premierului să-și dea demisia din fruntea guvernului.

Cu toate astea revenind la alocațiile și dublarea acestora trebuie să spunem că după promulgare aceste alocații vor deveni 600 de lei pentru copii care au o vârstă cuprinsă între 0 și 2 ani, iar pentru copii cu o vârstă de 2 ani și mai mare de 2 ani valoarea alocației va deveni după dublare 300 de lei. Pe de altă parte dacă raportăm aceste sume la adevăratele lipsuri sau la toate problemele pe care le întâmpină părinții în încercarea de a le asigura copiilor un trai cât mai bun veți observa că aceste sume sunt infime.

Și asta pentru că majoritatea produselor pentru bebeluși, atât mâncarea, cât și îmbrăcămintea sunt foarte scumpe, fără să mai amintim de scutecele pentru bebeluși sau de laptele special pe care părinții sunt nevoiți să-l achiziționeze pentru micuți. De asemenea și în cazul celorlalți copii lucrurile nu stau mult diferite. Chiar dacă nu vorbim despre lapte special sau de scutece trebuie să amintim că în funcție de vârsat copiilor necesitățiile sunt diferite, iar cheltuielile sunt și ele destul de mari.

De altfel, chiar dacă alocațiile s-au dublat asta nu înseamnă că părinții au scăpat de griji sau că își pot permite să achiziționeze mai multe bunuri pentru copii. De fapt ar fi fost mult mai bine dacă și prețurile la produse, indiferent care sunt acestea ar fi ceva mai reduse, atât pentru bebeluși, cât și pentru cealaltă categorie de copii. Însă este de apreciat faptul că președintele a promulgat această lege a dublării alocației și prin urmare luna viitoare, luna februarie, alocația va veni ceva mai mare conform vârstei micuților voștri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *